The Swiss Society of Microbiology: Small Bugs, Big Questions and Cool Answers

Authors

  • Gilbert Greub Chef de Service et Directeur de l'Institut de Microbiologie, Médecin chef des laboratoires de microbiologie diagnostique, Institut de microbiologie de l'Université de Lausanne, Département des laboratoires, Bureau IMUL 02-222, Bugnon 48, CH-1011 Lausanne, Switzerland. gilbert.greub@chuv.ch
  • Christof Holliger Chef de Service et Directeur de l'Institut de Microbiologie, Médecin chef des laboratoires de microbiologie diagnostique, Institut de microbiologie de l'Université de Lausanne, Département des laboratoires, Bureau IMUL 02-222, Bugnon 48, CH-1011 Lausanne, Switzerland
  • Dominique Sanglard Chef de Service et Directeur de l'Institut de Microbiologie, Médecin chef des laboratoires de microbiologie diagnostique, Institut de microbiologie de l'Université de Lausanne, Département des laboratoires, Bureau IMUL 02-222, Bugnon 48, CH-1011 Lausanne, Switzerland
  • Jacques Schrenzel Chef de Service et Directeur de l'Institut de Microbiologie, Médecin chef des laboratoires de microbiologie diagnostique, Institut de microbiologie de l'Université de Lausanne, Département des laboratoires, Bureau IMUL 02-222, Bugnon 48, CH-1011 Lausanne, Switzerland
  • Volker Thiel Chef de Service et Directeur de l'Institut de Microbiologie, Médecin chef des laboratoires de microbiologie diagnostique, Institut de microbiologie de l'Université de Lausanne, Département des laboratoires, Bureau IMUL 02-222, Bugnon 48, CH-1011 Lausanne, Switzerland
  • Patrick Viollier Chef de Service et Directeur de l'Institut de Microbiologie, Médecin chef des laboratoires de microbiologie diagnostique, Institut de microbiologie de l'Université de Lausanne, Département des laboratoires, Bureau IMUL 02-222, Bugnon 48, CH-1011 Lausanne, Switzerland

DOI:

https://doi.org/10.2533/chimia.2016.874

Keywords:

Clinical microbiology, Environmental microbiology, Mycology, Prokaryotic biology, Swiss society for microbiology (ssm), Virology

Abstract

The Swiss Society for Microbiology (SSM) represents around 700 scientists working in the fields of medical (human and veterinary), microbial biotechnology as well as fundamental, environmental, and food microbiology. Five sections: Clinical Microbiology, Environmental Microbiology, Mycology, Prokaryotic Biology, and Virology reflects the main interests of the membership.

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Published

2016-12-21

How to Cite

[1]
G. Greub, C. Holliger, D. Sanglard, J. Schrenzel, V. Thiel, P. Viollier, Chimia 2016, 70, 874, DOI: 10.2533/chimia.2016.874.